25 January 2012

Sendayu Tinggi Spirulina


SENDAYU TINGGI Spirulina
RM 35.00 (WM) / RM 37.00 (EM)

ZAT TAMBAHAN UNTUK KESIHATAN

Spirulina dikenali sebagai Alga Ungu yang tumbuh di danau masin kawasan tropika. Khasiat Spirulina telah ditemui oleh Dr. G. Clement di sekitar Danau Chades, Afrika. Selepas kajian dilakukan, beliau dapati penduduk Chades gemar mengumpul dan menjemur rumpair tasik masin hijau untuk dijadikan roti dan masakan sup. Rumpair hijau inilah yang dinamakan Spirullina. Spirullina telah terbukti sebagai makanan tambahan yang mengandungi zat-zat penting dan khasiat yang tertentu seperti air, pigmen semulajadi yang terdiri daripada Klorofil, Beta-Karotena, Xantofil dan Fikosianin dan lima zat utama iaitu galian, vitamin, lemak, karbohidrat dan protein.

Spirulina juga dipercayai boleh menjadi penawar kepada pelbagai penyakit yang berisiko tinggi seperti darah tinggi atau rendah, gastrik, kencing manis, buasir, anemia, jerawat batu, arteriosclerosis dan lain-lain.

Siapa yang digalakkan mengambil produk ini?
• Mereka yang mempunyai sakit sendi.
• Mereka yang mengalami masalah jerawat.
• Individu yang menghidap kencing manis.
• Mereka yang mempunyai masalah darah tinggi.
• Wanita yang mengalami masalah senggugut sewaktu haid..
• Mereka yang ingin rasa sentiasa cergas.
• Lelaki yang kurang keinginan seksual.
• Wanita yang sedang hamil.
• Kanak-kanak dan bayi yang sedang membesar.

CARA PENGAMBILAN

• Pengambilan produk 5 sehingga 10 biji 1 kali sehari dalam 15 – 30 minit sebelum makan.
• Teruskan pengambilan produk ini sewaktu haid.
• Jangan melebihi dos yang disarankan untuk mengelakkan implikasi.
• Wanita yang mengandung digalakkan mengambil produk ini.
• Boleh dicampurkan ke dalam bubur atau makanan bayi.
• Jangan melebihi dos yang disarankan untuk mengelakkan implikasi.
• Wanita selepas bersalin hanya dibenarkan mengambil produk ini selepas bayi berumur 4 bulan
keatas.

* Dapatkan nasihat doktor sebelum pengambilan.

by JAMU 1 MALAYSIA

No comments:

COPYRIGHT © JAMU 1 MALAYSIA | ALL RIGHTS RESERVED